SON EKLENENLER
- 'Fehmi Tosun'u hatırla'
- Bahçeli de tehlikeli sulara daldı!
- 'Vatandaş Türkçe konuş' günleri...
- Jitem Yargılanıyor
- Devlet Halk İlişkileri
- 12 Eylül'ün karanlık dosyaları
- Heron İddiaları
- Türk Yunan dostluğu sahaya indi
- Yeni Mübarek Kim Olacak?
- Krizin faturası yoksullara
- ‘Fethullahçılık tehlikesi’ ve hukuk...
- Rize’deki Felaketin Nedenleri
- Sabır Taşi
- Burası Viyana mı?
- Ayı ve Devler Arasında
ANKET
2010 Ziyaretçileri
![]() | Toplam: | 103048 |
| ... |
| Görevimi Yaptım | Array Yazdır Array |
| Z. Kıvanç EL tarafından yazıldı | |||
| Pazar, 21 Şubat 2010 09:24 | |||
|
Şemdinli iddianamesini hazırladıktan sonra HSYK tarafından meslekten ihraç edilen eski Van Savcısı Sarıkaya, meğer yurtdışına hiç çıkmamış, Ankara Çukurambar'da oturuyormuş. Sarıkaya, Baykal'a suç duyurusunda bulunan bir avukatın yanında danışmanlık yapıyor.
HSYK'nın ihraç ettiği eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın Ankara'da hukuk danışmanlığı yaptığı ortaya çıktı. Çukurambar'da oturan Sarıkaya, 'Ben sadece görevimi yaptım. Çocuklarımın geçim derdindeyim' dedi. Şemdinli iddianamesini hazırlarken hiçbir şekilde baskı görmediğini açıklayan Sarıkaya, ihraç edildikten sonra zamanını Ankara'da geçirdiğini, yurt dışına hiç çıkmadığını da ifade etti.
Şemdinli iddianamesini hazırlayan ve Yaşar Büyükanıt'ı çete kurmak ile suçlayan savcı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten atıldığı günden bu yana, Türkiye'nin gündemine Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla gelen Çukurambar semtinde oturduğu, Anadolu Hukuk Bürosu'nda hukuk danışmanlığı yaptığı öğrenildi. Avukat Murat Araç ile birlikte çalışan Sarıkaya, 'Murat Bey'in hukuk danışmanlığını yürütüyorum' dedi. 2006'da meslekten ihraç edilen Sarıkaya, 'Ben savcı olarak yürüttüğüm soruşturmanın sonucunda bir iddianame hazırladım ve sadece görevimi yaptım. Bu konudaki savunmalarımı da ihracım istendiğinde yaptım. Artık ben geçmişi konuşmak istemiyorum. Ben geçim derdindeyim. Çocuklarımın geçimiyle meşgulüm. Üç çocuğum da okuyor' dedi.
ERZURUM'LA İLGİLENMİYORUM HSYK tarafından ihraç edilen Sarıkaya, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i gözaltına alan Savcı Osman Şanal'ın yetkilerinin alındığının hatırlatılması üzerine, 'Erzurum konuları ile ilgilenmemekteyim. Bu konuda yorum yapmayacağım' dedi. Sarıkaya'nın ihraç sonrası ABD'ye ve Bosna'ya gittiği iddia edilmişti. İhracından sonra yurtdışına çıkmadığını ifade eden Sarıkaya, 'Önce Eryaman'da daha sonra da Sincan taraflarında yaşadık. Şimdi de Çukurambar'da oturuyoruz. Avrupa'ya her kes gibi ben de gidebilirim' diye konuştu. KOMŞULARLA SIFIR İLETİŞİM Sarıkaya'nın, eşi Kezban Sarıkaya ve üç çocuğu ile birlikte oturduğu apartmanın sakinleri olaydan yeni haberdar oldu. Komşuları ile hiçbir iletişim kurmayan Sarıkaya ailesinin apartman görevlisinden de bir yıllık sürede tek ekmek dahi istemediği öğrenildi. Çukurambar'daki dairenin, 1 yıl önce Kezban Sarıkaya adına 1200 TL'ye kiralandığı kaydedildi. Sarıkaya ailesinin oturduğu evin zilinde ise Ersan Genç yazıyor. Komşular 'Aile ile hiç iletişimimiz olmadı' diye konuştu. İzlenip izlenmediğine ilişkin soruya ise Sarıkaya, 'Öyle bir şey hissetmedim' yanıtını verdi. Z. Kıvanç EL /Akşam Gazetesi/ ANKARA
|

Ben görevimi yaptım, şimdi geçim derdindeyim