4 ziyaretçi çevrimiçi
Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetleri ile ilgili olarak genel olarak bir iyileştirme yaptığını ben de kabul edenlerdenim. Ancak; özel hastanelerin ilginç uygulamalarını da görmezden gelmemek gerekir. Bir seferinde, yakınımızda bulunan Lokman Hekim Hastanesinin acil servisine işimiz düşmüştü. İlgililer bu hastanın “dahiliye” ile ilgili sorunu var diyerek, ara kapıdan hastanenin içine soktular bizi. Öyle olunca da doğrudan hastaneye müracaat etmişiz gibi baba bir fatura ödemek zorunda kalmıştık.
Meğerki adamların bu huyu kronikmiş.
Daha önceki olayın belgelerini saklamadım. Bugün de benzer bir olayla karşılaşınca işin ciddiyetini fark ettim. 10 yaşında bir çocuk Babaannesiyle beraber aynı hastaneye gitti. Çocuğa aşağıdaki gibi bir belge imzalatarak 25 Lirasını aldılar. Sonra da iki şurup yazarak gönderdiler.
Böyle mi olmalıydı çocuk muayenesi?
Hani “18 yaşına kadar….” diye bir söylemi vardı .Hükümetin?
Yanlış mı anlamışım acaba?
Siz siz olun Özel Hastanelere yolunuz düşerse eğer, pazarlık etmeden muayeneye girmeyin sakın.
Dosya No/Prot No: :1084787 / 34272
Bölüm Adı; :ÇOCUK SAĞLIĞI VE HAST. -5
Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan Sağlık hizmeti satınalma Sözleşmesi’nin 3.1.3.1 Maddesi gereği; muayene tetkik ve tedavi amacıyla yapılan işlemler ile işlemlerin ilave ücretleri hakkında önceden bilgilendirildim. Talep edilen ilave ücreti ödemeyi; yine aynı sözleşmenin 3.1.3.2 maddesi gereği yapmış olduğum bu ödemeyi SGK’dan talep etmeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim.
Hasta Adı Soyadı imza
(10yaşındaki bir çocuk adı ve imzası)