18.jpg

Ana Menü

• ANA SAYFA
  • ÖZEL HABERLER
  • MAKALELER
  • ÖYKÜLER
  • ANILAR
  • ŞİİRLER
  • ÇEVRE ve İNSAN
  • İNSAN HAKLARI
  • HALK KÜLTÜRÜ
  • BÜYÜKLERE MASAL
  • KARİKATÜR
  • OKURLARDAN
  • BANA YAZIN
  • RADYO DİNLE
  • FOTOĞRAFLAR
  • FİKRET MALKOÇ
  • ULUSAL BASINDAN
  • VİDEO İZLE
  • GAZETELER
  • YAZI ARŞİVİ
  • MİSAFİR DEFTERİ
  • KÜNYE

SON EKLENENLER

• Heron İddiaları
  • Türk Yunan dostluğu sahaya indi
  • Yeni Mübarek Kim Olacak?
  • Krizin faturası yoksullara
  • ‘Fethullahçılık tehlikesi’ ve hukuk...
  • Rize’deki Felaketin Nedenleri
  • Sabır Taşi
  • Burası Viyana mı?
  • Ayı ve Devler Arasında
  • Yine bir çıkmaz sokak!
  • Avcı: Bunu bekliyordum
  • Hanefi Avcı Yazdı
  • Sümela
  • BJK kampından PKK kampına
  • Eski Dosta Gözyaşılı Karşılama

Son yorumlar

• Hükümet Demokrasiye Direniyor mu?
  • Yaşamak Güzel, Yaşatmak Daha Güzel‏
  • Sekiz Ayda Yüzbin Ziyaret
  • Trabzonlu Bir Türk Olmanın Keyfini Yaşamak
  • Ne Kadar Demokrasi İkram Edersiniz?

ANKET

Anayasa Refendumu için

2010 Ziyaretçileri

mod_vvisit_counterToplam:102158
...

Madımak 16 Yaşında Array Yazdır Array
Şevket Çorbacıoğlu tarafından yazıldı   
Perşembe, 02 Temmuz 2009 20:54

MADIMAK AUSCHWİTZ'İMİZ VE REİCHSTAG'İMİZDİR.
“Sıvas-Sivas” Yangını-İrtica Salgını ve Mustafa Balbay;  

Derya Sazak diyor; “İşte bizim Auschwitz’imiz*...2 Temmuz 1993’te acımasızlığın, kalpsizliğin en büyüğü, en dehşet vericisi yaşandı Sivas’ta. Şenliğe gelenler, tarifsiz bir şiddete uğradılar. Ateşe verilen bir otelde yanarak, dumandan boğularak can verdiler. 16 yıl sonra Madımak’taydık. Otelin altındaki ‘kebapçı’ sonunda kapatılmıştı. Dışarıda ‘Issız Adam’ filminin müziği çalıyor. Loş koridorlarda, “ıssız odalar”da dolaşıyoruz. ‘Empati’nin kâğıda dökülemeyeceği bir mekân Madımak.

Ben de diyorum ki: Sıvas-Sivas Madımak yangını Auschwitz’imiz* ılduğu kadar  Reichstag’imizdir** da!

Ne olursa olsun, nasıl okunursa okunsun, “Sivas-Sıvas” karanlığın örttüğü lekeden kendini kurtaramayacaktır. Bu demek değildir ki, tüm Sivaslılar suçludur. Suçlular ortada, suçlular egemen, suçlular, kurumsallaşmış suçlarını katlayarak doludizgin gidiyorlar.

Karikatür Dergisinde her yıl bir Sıvas ile ilgili yazım yer almış.  Bunlardan “Sıvas-Sivas” başlığı ile yazdığım yazının girişi: “Sivas-Sıvas”, okurken her kültürün rahat ettiği, otururken salt bir kesimin rahat ettirildiği kentimiz…”

“Sıvas yakıldı Aydınlık çakıldı” başlıklı yazıma şöyle bir giriş yapmışım:  “Murat Özmenek, Murat Sayın, Dinçer Pilgir, Hüseyin Tanyeri söyleşiyoruz. Onlar çizen, ben yazan… Sivas’ı yazmam gerektiğini söylediler. Döktürdüm bende; ‘Sivas’ta aydınlığı karartan yangın… Gurbet elde Sivaslılar, Sivas’a yangın (Hasret mi dersin?), Sivas’ta yangın, gurbetteki Sivaslılara ise aydınlar dargın…

Sivaslılar ülkenin bir yanında, uzaktan seyrediyorlar karanlığı besleyen yangını, karanlığın payandası yobazları’…  “Sivas yangını-Refah salgını” başlıklı yazımda da; “ Köktendinci, yani radikal dinciler (Türkçeyi zenginleştirenler buna İngilizce Fundamentalist diyor), Anadolu’ya asırlardır bela olmuş… 1923 sonrasının Türkiye’sinde evrensel tehlike, emperyal güçlerle ve içerdeki ırkçı/ayrımcı akımla gerçekleştirdiği faydacı dayanışma ile Türkiye’nin gündemine oturdu ve kurumsallaşarak günümüzdeki  kararlı karanlık çizgisini yakaladı...”

Aşağı-yukarı, yukarı-aşağı aynı şeyleri yazmak tembelleştiriyor insanı;  Sıvas-Sivas’ katliamını yazarken ise sinirlerim bozuluyor…   Bugün detay yazmayacağım: Salt Derya Sazak haberine yapılan yorumlara, hiç dokunmaksızın yer vereceğim:
  1-[çilek 2006] İnşallah o yakanlar da cehennemde yanacaklar !  Sıvasın yüz karası o otelin Müze olması şarttır. . . Boşuna da kimse ağlayıp da Alman'lara kızmasın Türk'leri yakıyorlar diye. . . Aynı din ve Milletten olan insanlar Utanmadan! Allahtan korkmadan Allahın adını barbar bağırarak ordaki insanları diri diri yakmış meğer ve hala daha müze yapamıyorlarsa o utanç otelini ve hala insanlar orda kalıyorsa nasıl suçlayabiliyorsun ki. Almanyada ki vatandaşlarımızı yakan pislikleri. . . Önce kendi içimizdeki pislikleri temizlemeli ki el aleme de…
  2-[10:18 -
paradoks1404] ülkeyi yanmaktan kim kurtaracak ona bakmak gerek…
    3-[10:15 -
gülhan kötülek] Tarih affetmeyecek gün tutuşur canım gece tutuşur yangınlarda tutsak canlar tutuşur, gülüm toprak olur yele karışır yürür gelir canlar yollar tutuşur. . . Sizin allahınız varmıydı ki “ya Allah” tekbirle yaktınız o ateşi Müslümanlık bu muydu ha. . Dini amaçlarına alet eden kâfirler. Pir sultanlar ölmez binler yetişir akar gelir canlar tarih tutuşur.
4-[10:03 -
gülhan kötülek] ..... unutmak ihanettir...
         Unutmadık unutturmayacağız
 6-[09:33 -
ali demirel] Yaptıklarının...
Umarım o insanlara yaşattıklarının çok fazlasını kendileri de yaşarlar. İnsanın insana böyle bir şeyi nasıl yapabileceğini düşünemiyorum. Saygıyla anıyorum orada yaşamını yitirenleri.
_________
7-[09:32 -
Demokrasi mücadelesi] Unutmadık Sizleri unutmayacağız hiç bir zaman, sizin gibi insanlara çok ihtiyacı var bu ülkenin, biliyoruz ki Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan, ülkesini seven insanlarsınız. Hayatını kaybeden Tüm canlara Allahtan rahmet dilerim.
 8-[09:31 -
ottoman3464] Vay be Alevi dernekleri, KESK, DİSK gibi “Demokrasi Platformu” üyesi sendikalar, Emek Partisi, ÖDP, CHP, TKP temsilcileri 2 Temmuz’da 37 aydını anacaklar. Demokrasimiz tüm dünyaya hayırlı ve de uğurlu olsun!!!
9-[09:29 -
muh_gokce] Unutulmaz Böyle bir katliam unutulmaz!!! Unutturmayın. Kardeş, kardeşi yakmaz!!! Unutturmayın. İnsan, insana bunu yapmaz!!! Unutturmayın. Allah adıyla başlanıp insan yakılmaz!!! Unutturmayın.
10-[09:25 -
a.soyaslan] Bugünü unutmayın! Unutturmayın! Ki karanlıklar aydınlığa nasıl çıkar, nasıl kurtulunur bu kör cehalet kuytulardan, nasıl bu güzel topraklar üzerinde yaşayan güzel insanlarla ve iyiliklerle anılır. . . Anlatalım! Utanmayalım yapılanlardan ve bir daha asla izin vermeyelim böyle olaylara. . . Unutmayın, Unutturmayın!!
11-[09:14 -
Abuzer Karpuz] Auschwitz'den farki Auschwitz'in planlayicilari, cellatlari ya öldürüldü (Heydrich) ya intihar etti (Hitler, Himmler, Goebbels) ya da Nürnberg'de olsun, daha sonra olsun cezalandirildirlar. Madimak katliami suçlulari, infaz yasalari vs. derken bir süre sonra serbest kalmalari isten bile degil. Auschwitz'in anısı korunuyor; orada ne olduğu yeni nesillere öğretiliyor, kimse oraya kebapçi açmaya kalkmiyor. Bizim Turizm Bakanlığı Madımak Oteli'ni 16 yıldır kamulaştırmayı beceremedi.
12-09:14 -
1614656] Cok acı bi olay. Ben bu olayı tam olarak nasıl olduğunu bilmiyordum serdar doğanın yazısını okudum ve inanılmaz derece vahşet tüylerim diken diken oldu içim acıdı. Bunu yapanlar insan degıl kesinlikle degıl bunu yapan hayvanalar dıyecem aynı ateşle kavrulsunlar onları daha kotulerı vursun. ölen 37 aydınımızın mekanı cennet olsun kalanlara da Allah sabır versin kolay degıl can gitti yar gıttı, gitti ne gelir elden yardan ne gelir.
13-[09:13 -
sevyl atak] Sivas SİVAS!!! yiğitlik midir emanet cana kıymak.  Hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak. . . Var mıdır kardelen akınında bir avuç inciyi ateşte tutmak. . !!!
14-[08:28 -
Hatıce Atalay yasamin kiyisindaki düsler] Allah’ı seversen katip böyle yaz; (pirsultanabdal) Bilmemem gereken şeyler öğrendim / Sorular sordum, sormamam gereken / Gördüm apaçık, görmemem gerekeni / Söylenmezi söyledim / Suçum büyük ve taammüden / Heybesinde yılan işaretleri / Baldıran zahiri yüzüğümün içinde / Ve yanında kav taşıyan ben; Tekinsizim size göre / İbret için yakılması gereken. (Metin Altıok). . . . . . . unutmamak ve unutturmamak adına; Yakılan 37 canı saygılarımla anıyorum. . . . . . . .

Aydınlarımızı yakanlarla, bugün sözde bazı aydınların söylemleri öylesine örtüşüyor ki, materyalleri demokrasi.. İşte bu materyal ile sınırsız ve kuralsız demokrasi avcılığı yapmaktadırlar; onlar için askerin her türlüsü faşist, ulusalcıların tümü de faşistin katmerlisi.. Sözüm; sivil faşizme göz kırpanlara...

Oral Çalışlar, Murat Belge, Mehmet Atlan, Ali Bayramoğlu, Kürşat Bümin.. Ergun Babahan ve... sınırsız ve kuralsız demokrasi avcısı neoliberaller; Bu Sivas- Sıvas’ta 37 insanımızı da ergenekonculukla suçlananlar yakmasın? Örneğin Mustafa Balbay, İlhan Selçuk, Ben, Deniz Som, Oktay Ekşi, Ertuğrul Özkök ve diğerleri...

O yanan aydınlar bugün çıkıp beni Mustafa Balbay ve yandaşları yaktı diye itiraf ederler miydi? Örneğin; Mustafa Balbay’ın da arkadaşı olan dergideki karikatürist arkadaşımız Asaf Koçak (2 Temmuz 1993'te Sivas'ta; Asım Bezirci, Metin Altıok, Behçet Aysan, Nesimi Çimen, Hasret Gültekin, Asaf Koçak, Muhlis Akarsu, Edibe Sulari, Gülsüm Karababa, Uğur Kaynar gibi değerlerle dolu tam 37 can yakıldı... karikatürcü arkadaşımız Asaf Koçak da henüz 35 yaşındayken o otel de yakılan değerler arasındaydı. Yürekli bir çizerdi sevgili Asaf Koçak... Bu ülkenin güzel günleri için kalemini konuşturan çizerlerden biriydi... Üstelik onu yakan Sivas'ta zamanında 4 yıl resim öğretmenliği yapmıştı, Yozgat Yerköy doğumluydu. Sivas'a o günde karikatürlerini sergilemek için, çizmek için gitmişti sadece-Mizah haberleri 02/07/2009); “Mustafa beni sen yakmışsın, yakmazdan önce de bağırmışsınız:  "Laiklik gidecek, şeriat gelecek! - Şeytan Aziz!- Şerefsiz vali, istifa! - Laik düzen yıkılacak! - Zafer İslam'ın! - Şeriatçı devlet kurulsun! Muhammet'in ordusu, laiklerin korkusu- Müslüman Türkiye! - Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak! 

Evet, 2 Temmuz 1993 Cuma günü öğle üstü, Sivas’ta Paşa ve Meydan camilerinden çıkmışsınız ve  bu sloganlarla yürüyüşe geçmişsiniz…

Niçin beni öldürdüğünü benden gizledin!”

Asaf Koçak şimdinin  neoliberal sınırsız ve kuralsız demokrasi avcılarıyla bunları söyler miydi?

Şu habere ne derseniz?

"Sivas Katliamı Sanığı Sigortalı Memuru Devlet bulamıyor.

Refah Partili (RP) Belediye Meclis üyesi Cafer Erçakmak'ın Almanya'da yaşadığı iddia ediliyor. Onun gibi dokuz firari bulunamıyor. Şefket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca, Yılmaz Bağ ve Necmi Karaömeroğlu yargılanıyorlar...”

İlle de; sonradan bilinen partinin genel başkan yardımcılığına kadar getiriler Temel Karamollaoğlu..

02/7/2009 Cihan Demirci epostası Mizahhaber Bülten başlığı; “Sivas katliamının ateşi 16 yıl sonra daha da harlı Yanıyor!”:

O ateş hiç sönmedi... Tam 16 yıldır yanıyor, yanıyor, yanıyor... Ateşin azalması bir yana o ateş aradan geçen 16 yıl da Türkiye bir UTANÇ ÜLKESİ olduğu için daha da gür yanıyor, daha da harlı yanıyor... O ateş; 2 Temmuz 1993'te, Ortaçağ karanlığında yaşayan yobazlarca Sivas'ta yakıldı. O ateşte 37 insan yandı... O ateşte bu ülkenin bin bir güçlükle yetiştirdiği gerçek, yürekli aydınlar yandı... O ateşi yakanlar bugün daha büyük ateşler yakacak haldeler... Ne de olsa; İnsanların cayır cayır yakıldığı o utanç abidesi, karanlık otelde yıllar boyunca "Kebap" yiyen insanların ülkesidir artık burası... 

Burhan Günel: “Ülkem baştan aşağı yanıklar içinde”

Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı döneminde kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı.

Reichstag yangını, Hitler başa geçene kadar Alman parlamentosunun toplandığı Reichstag'da 27 Şubat 1933 akşamı çıkmış olan yangındır.

1933 yılının Ocak ayında, Komünistlerin bir genel grevle tüm ekonomiyi işlemez hale getirerek bir “devrimci durum” yaratacakları ya da ülkede iç savaş çıkacağı konusundaki endişeler o derece derinleşmişti ki, Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg Hitler'i, Katolik Merkez Parti'yle bir koalisyon kurarak istikrarlı bir hükümet kuracağı umuduyla şansölye olarak atamıştır.

Reichstag yangını, Hitler'in şansölye (başbakan) atanmasından sonraki ilk politik manevralarından biri olan genel seçim kararından sonra, tüm partilerin seçim çalışmalarını sürdürmekte olduğu bir dönemde gerçekleşmişti.

Yangının, kundaklama olduğu ortadadır. Soruşturma kısa sürede polisi, Marinus van der Lubbe adında yarı-deli bir anarşiste götürdü. Lubbe, yangını çıkaranın kendisi olduğunu itiraf etti.

Ertesi gün Hitler, Hindenburg'a, anayasanın kişi hak ve özgürlükleriyle ilgili maddelerini ortadan kaldıran bir kararname imzalattı. İzleyen günlerde Nazi partisi ve Milliyetçiler dışındaki tüm partilerin yayınları ve seçim çalışmaları durdurulduğu gibi komünist partisinin parlamentodaki 181 milletvekili ve parti ileri gelenleri tutuklanmıştır

ŞEVKET CORBACIOĞLU
         Teknopolitikalar Platformu
         Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Bu yazıyı Facebookta paylaş
< Önceki   Sonraki >

Yorumlar 

0 #1 Sivaslı sibel 2009-07-22 21:51
Unutmadık unutturmadık sivas katliyamında cıkan durumdan utanmıyorum yakan yüreksizler utansınlar camillere gidip nazam kılınıyor ama insan canınıda hiç acımadan alabiliyolar işte onların insanlığı budur insan bile değiller aslında.. bizlerki intikam peşinde değiliz onlar gibi insanlıktan cıkmadık en azından içimizden biri gidip bir cami yakabilirdi.. ama bizler bildiğimiz yoldan dönmedik döndürmedk.. kahrolsun laikliğe inat kahrolsun faşizim..
Alıntı

Yorum listesini yenile
Yorum ekle
JComments